Szállítás és fizetés

Webáruházunk csomagjainak kiszállítását a GLS Futárszolgálat biztosítja.
Olvassa el részletes leírásunkat a szállításról és fizetésről:

Fizetési módok:
● Utánvétel – Fizetés a futárnak kiszállításkor, készpénzben vagy bankkártyával. (Feláras)
● Banki előre utalás – Cégünk bankszámlájára történő átutalás vagy a bankban történő pénztári befizetés. (Felármentes)

Szállítási költségek:
● Házhozszállítás – Utánvételes fizetéssel: 1290Ft.
● Házhozszállítás – bankkártyás előre fizetés esetén: 990Ft.  
● Házhozszállítás – Banki átutalás vagy banki pénztári befizetés esetén: 990Ft.

Szállítási idő:
● Webáruházunk egyik jellemzője az akár másnapra történő szállítás. Rendszerünkbe, munkanapokon 8:00 előtti időben beérkező rendeléseket majdnem minden esetben aznap becsomagoljuk és átadjuk a GLS futárszolgálatnak, akik a következő munkanapon megpróbálják kézbesíteni azt. Ennek ellenére néhány esetben váratlan fennakadások történhetnek, ami miatt a szállítási idők meghosszabbodhatnak. A szállítást megelőző napon a megrendelőt e-mailben tájékoztatjuk a csomag feladásáról és a várható kiszállítási napról.

Fennakadások okai lehetnek:
● A megrendelő nem ad meg pontos szállítási címet a megrendelésben vagy egyáltalán nem ad meg utcanevet és házszámot. 
● A megrendelő helytelen, érvénytelen vagy téves telefonszámot ad meg a megrendeléséhez. Ilyen esetben a csomagot bent tarthatjuk, hiszen ha mi nem érjük el a vevőt, akkor a futárszolgálat sem fogja tudni. Ez nagy valószínűséggel sikertelen kiszállítást eredményez, amely szállítási költségeit a cégünkön behajtja.
● A megrendelő a megrendelést olyan módon adja le ami arra utalhat, hogy nincs tisztában a kosárba rakás és a kosárból kitörlés funkció használatával. (Például: Adott termékből túl sokat rendelt vagy azonos méretből több darabot.) Ebben az esetben a vevőt telefonon keressük és egyeztetjük a csomag tartalmát. Ha nem érjük el vagy a korábban említett téves, érvénytelen telefonszámot adott meg úgy a csomagot a vevővel való kommunikációig de maximum 7 napig bent tartjuk és nem kíséreljük meg kiszállítani. Ha a vevőt nem értük el, minden esetben e-mailben értesítjük a telefonos megkeresésünkről. 
● A megrendelő olyan nevet és címet ad meg a megrendelésében amely a valósággal összeegyeztethetetlen. Pl: Dzsézön Sztetem és Kazincbarcelóna stb. 🙂
● A megrendelő a rendelés megjegyzésében olyan szállítási időt ad meg amely időpontban a csomag kiszállítása kivitelezhetetlen (18:00 után, pontban délben… stb.)
● Ritka esetekben a raktárkészlet hiányossága miatt is lehetnek fennakadások, erről a vevőt minden esetben telefonon/e-mailben tájékoztatjuk.
Megkérjük vásárlóinkat, hogy a regisztrációjukban és megrendeléseikben figyelmesen töltsék ki adataikat, ezzel segítsék munkánkat, hogy be tudjuk tartani az ígért szállítási időket! Köszönjük!

A kiszállítás napján hány órakor kapom meg a csomagomat?
● Ez a kérdés amit, számtalanszor feltesznek vevőink és pontos választ nem tudunk rá adni, mert a kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi, tehát egy általunk megbízott külső cég, akinek saját időbeosztása és előre eltervezett útvonalai vannak. DE:
● MEGOLDÁS: A GLS futárszolgálat szolgáltatásai között szerepel az SMS szolgáltatás amely röviden arról szól, hogy a kiszállítás napjának reggelén a rendelésben megadott telefonszámra a vevő egy SMS üzenetet kap a futárszolgálattól amelyben szerepel a kiszállítás várható 3 órás időintervalluma (például: 11:00-tól 14:00-ig) + a fizetendő utánvétel (ha van ilyen) összege és a kiszállító futár telefonszáma. Webáruházunk minden csomagjához csatolja ezt a szolgáltatást!
● Néhány esetben megtörténhet, hogy a GLS futárszolgálat nem tudja teljesíteni az SMS kiküldését, amelyért cégünk nem tud felelősséget vállalni. Ezért webáruházunk minden csomagon feltünteti a futárnak, hogy a vevőnek telefonáljon érkezése előtt, ezzel duplán biztosítva, hogy a megrendelő értesüljön a csomag kiszállításáról. Csomagja iránt közvetlenül a futárszolgálatnál is érdeklődhet: https://gls-group.eu/HU/hu/cimzetteknek-nyujtott-szolgaltatasok

Miért olcsóbb előre fizetéskor a szállítás? Ez behúzás? 
● Ez nem behúzás. A futárszolgálat az utánvételes csomagokért felárat számol fel. Mivel előre fizetéskor nincs utánvételes fizetés, ezért a futárszolgálat olcsóbban szállítja ki a csomagot és ezáltal webáruházunk is kevesebbet számol fel a vevőnek. Ennyi a titok. Ezt a kedvezményt érdemes kihasználni!